Márk
13 °C
28 °C

Valaki zsarolja a cseh államot

2003.03.13. 16:48
Egy ismeretlen zsarolja a cseh államot, s robbantással fenyegetőzik, ha a hatóságok nem fizetnek neki nagyobb, többmillió koronás összeget - jelentette be Stanislav Gross cseh belügyminiszter. Gross szerint nem terrorista támadásról, hanem bűncselekményrol van szó. A zsaroló napokban már elhelyezett egy házi készítésű bombát egy közép-morvaországi vasúti híd alatt.
"Nem olyan egyszerű dologról van szó, mint amilyenekkel a számos névtelen telefonáló esetében foglalkozunk. Ez sokkal komolyabb eset" - nyilatkozta a belügyminiszter.

Bomba egy vasúti híd alatt

Megerősítette: a rendőrség a napokban robbanóképes, nagy erejű, házi készítésű bombát talált egy vasúti híd alatt a közép-morvaországi Olmütz közelében, s ez összefüggésben van a zsarolással. További részleteket a folytatódó vizsgálatokra való tekintettel nem közölt. Csupán annyit mondott, hogy a rendőrség már néhány napja foglalkozik az üggyel.

A Prima televízió értesülését - miszerint az ismeretlen hidak, vasúti hidak felrobbantásával fenyegetőzik - a miniszter nem volt hajlandó sem megerősíteni, sem cáfolni. "Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a végére járjunk a dolognak. Az államra gyakorolnak nyomást" - fejtette ki Gross.

Jirí Kolár országos rendőrfőkapitány sem volt hajlandó részletezni az esetet. Azt viszont megerősítette, hogy az ismeretlen több millió koronát követel az államtól. Újságíróknak elmondta, hogy az ügyet a szervezett bűnözéssel foglalkozó ügyosztály is vizsgálja.