Judit
3 °C
7 °C

Fidel Castro: Fidel Castro állapota javul

2007.02.16. 11:13
A betegeskedő kubai elnök legidősebb fia kijelentette, Fidel Castro kielégítő ütemben gyógyul, felépülése csak idő kérdése. Múlt héten Raúl Castro utalt arra, hogy testvére ismét dolgozni kezdett.

Fidel Castro kubai elnök bélműtétje után kielégítő ütemben gyógyul, mondta a szintén Fidel névre hallgató legidősebb fia. Állítása szerint édesapja akár teljesen felépülhet betegségéből, írja a BBC.

A 80 éves vezetőt tavaly júliusban operálták meg, egészségi állapotát azonban államtitoknak minősítették, így nem teljesen egyértelmű, milyen betegségben szenved. Az Egyesült Államok szerint Fidel Castro betegsége halálos.

Az amúgy ötvenes éveiben járó ifjabb Fidel a havannai könyvvásáron beszélt arról, hogy a felépülés csak idő kérdése. Hozzátette, hogy a kubaiak és a forradalmárok világszerte ebben reménykednek.

Raúl Castro, a kubai elnök testvére, aki jelenleg ellátja az elnöki feladatkört, múlt héten hasonló nyilatkozatot tett. Állítása szerint Fidel Castro állapota napról napra javul, és gyakran beszél telefonon vezető tisztségviselőivel.

A legutolsó hivatalos videó két hete jelent meg az elnökről, amin ugyan gyengének tűnik, de lényegesen kevésbé, mint három hónappal korábban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?