Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Megölték a Djindjic-gyilkosság egyik szemtanúját?

2004.03.08. 21:25
Belgrádban meggyilkolták a Zoran Djindjic szerb miniszterelnök elleni merénylet egyik szemtanúját - jelentette hétfő este a belgrádi B92 rádió.
Maja Kovacevic, a Djindjic-perben eljáró különleges törvényszék szóvivője közölte a rádióval, hogy a bíróság olyan információkhoz jutott, amelyek szerint a múlt héten Belgrádban meggyilkolták a Djindjic-merénylet egyik szemtanúját.

A szóvivő szerint a Djindjic-perben a bíróságnak meg kellett volna hallgatnia egy Kujo Krijestorac nevű személyt, aki 1952-ben született a főváros Zarkovo nevű negyedében. Hét nappal ezelőtt viszont meggyilkoltak egy férfit, akinek ugyanez volt a neve. Tekintettel arra, hogy mind a keresztnév, mind pedig a vezetéknév különleges, valószínű, hogy ugyanarról a személyről van szó - mondta Maja Kovacevic. A szóvivő szerint ezt az információt hivatalosan még nem erősítette meg a belügyminisztérium.

Kovacevic szerint Krijestorac a tavaly március 12-i merénylet pillanatában az Admirala Geprata utcában volt. Ebben az utcában található az az irodaház, ahonnan - a vádirat szerint - a merénylő, Zvezdan Jovanovic leadta a halálos lövéseket, majd elmenekült egy gépkocsival, amely az irodaház előtt várt rá.

A belgrádi rendőrség március 2-án közölte, hogy előző nap 22.15 és 23.10 között Belgrádban lőfegyverrel meggyilkolták Kujo Krijestoracot, aki 1952-ben született. Az áldozat Volkswagen típusú, belgrádi rendszámú gépkocsijában ült, amikor a támadó néhány lövést adott le rá az autó ablakán át.

Pénteken lesz egy éve, hogy a belgrádi kormánypalota mögötti parkolóban lelőtték Zoran Djindjicet. A hatóságok a zimonyi klánt vádolják a merénylet megszervezésével. A ravaszt feltehetően Zvezdan Jovanovic titkosszolgálati tiszt húzta meg.