Bernát, Felícia
EUR 384,23 Ft
USD 363,84 Ft
7 °C
31 °C

Meztelenül a szélsőjobb ellen

2014.04.22. 15:02

Hitler-bajusszal és fedetlen mellükre horogkeresztes európai zászlót festve tiltakoztak a Femen nőjogi szervezet aktivistái kedden Párizsban a szélsőjobboldali Nemzeti Front (FN) ellen. Az MTI szerint a párt éppen az európai parlamenti választásokra mutatta be a képviselőjelöltjeit.

Az Ukrajnában alakult feminista szervezet 22 női tagja fekete nadrágban és bakancsban, katonai menetlépésben érkezett az elé az épület elé, ahol az FN a sajtótájékoztatóját tartotta, miközben azt skandálták, hogy fasiszta járvány. A tüntetők nem tudtak az épületbe bemenni, a sajtótájékoztatót kívülről próbálták hangosan megzavarni.

Megmutatjuk, hogy fogunk velük bánni

Inna Sevcsenko, a Femen Párizsban élő ukrán vezetője szerint a megmozdulás célja „az Európában egyre terjedő fasiszta járvány elítélése” volt.

Ma kezdjük el önöknek megmutatni, hogyan fogunk velük bánni.

– tette hozzá a feminista aktivista.

A femenesek akciója mintegy tíz percig tartott. A 22 nőt azután körbevették és előállították a rendőrök.

A 22 százalékkal jelenleg a francia pártok között második helyen álló szélsőjobboldali Nemzeti Front azt tűzte ki célul, hogy az élen végezzen Franciaországban a május 25-i európai parlamenti választásokon.

Az elmúlt években szalonképesebb arculatot öltött, magát se jobbra, se balra nem soroló erő nem annyira a saját programjával (bevándorlásellenesség, az eurózónából való kilépés) kampányol, hanem az általános Európa-ellenes hangulatot és az eurót ért bírálatokat, valamint a kormány népszerűtlenségét próbálja meglovagolni.

Szélsőséges és populista európai pártokról itt olvashat bővebben.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.


  • Vennék
  • Biztosítás