Tekla
11 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Véget ért a migránsos kampány, jöhet a migránsos kampány

NP  9620
2018.08.08. 08:52 Módosítva: 2018.08.08. 08:53

Bakondi György elárulta, mi lesz a jövő évi európai parlamenti választási kampányban a kormánypártok témája. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az ellenőrizetlen tömeges bevándorlás és annak hatása lesz a legfontosabb téma.

Az MTI Bakondi György az M1 szerda reggeli műsorában elhangzottakat idézve azt írta, hogy a baloldali spanyol belügyminiszter nemrég új ideológiai alapvetést vezetett be az "erkölcsös realizmus" fogalmával, amely azt jelentheti, hogy "ténykérdés a migráció és annak szervezettségét biztosítani kell". Az Afrikából érkező tíz- és százezrek befogadását pedig morális kötelességként próbálja beállítani - mondta Bakondi.

A spanyol üzenethez képest Bakondi szerint a magyar és az európai választások eredményei "világosan megmutatták", az emberek nem akarnak olyan bevándorlóországban élni, ahol romlik a biztonsági helyzet, ahol felborul mindennapi életük.

Bakondi György bevetése a kampányba igazi rettegést hozhat Magyarországon, legalábbis a választási kampányban a főtanácsadó rendkívül sikeres előadásokat tartott országszerte.

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.

(Borítókép:  Németh Sz. Péter / Index)

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.