Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rogán: Orbán távollétében javasolta a Fidesz kizárását a Néppártból Jean-Claude Juncker

2018.09.20. 19:41 Módosítva: 2018-09-20 19:41:47
A Néppárt vezetői elutasították a javaslatot. Jean-Claude Juncker stábja és az Európai Néppárt vezetése egyelőre nem reagált.

Az Európai Néppárt csúcstalálkozóján Jean-Claude Juncker tett egy javaslatot, amely a Fidesz kizárására irányult az EPP-ből – nyilatkozta csütörtök este Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter az MTI-nek.

A salzburgi európai uniós csúcstalálkozó margóján tartottak megbeszélést az Európai Néppárt vezetői, és ezen az eseményen történt az eset.

A miniszter sajnálatosnak nevezte, hogy az Európai Bizottság elnöke ezt a javaslatot akkor tette meg, amikor Orbán Viktor már nem tartózkodott a teremben, mert el kellett mennie egy négyszemközti találkozóra Sebastian Kurz osztrák kancellárral; ez előre ismert program volt.


Jean-Claude Juncker tehát megvárta, amíg a magyar miniszterelnök elhagyja a termet – emelte ki Rogán Antal.
 Ennek ellenére a kormányfő távollétében lezajlott vitán az EPP csúcstalálkozójának résztvevői egyértelműen visszautasították az EB elnökének javaslatát, így nem kerül sor ilyen folyamat elindítására.

Kerestük Jean-Claude Juncker stábját és az Európai Néppárt illetékeseit, hogy reagáljanak az ügyre, de egyelőre nem értük utol őket. 

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.