Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Verhofstadt óriásplakáton üzen Orbánnak

2018.11.06. 13:45 Módosítva: 2018-11-06 15:54:14

Az európai liberális párt, az ALDE parlamenti frakcióvezetője óriásplakáttal válaszolt a magyar kormány támadásaira, vette észre a 444.hu. Mint írtuk, Judith Sargentini és Soros György után ő lett a kormányzati propagandakampányban az egyik rémisztő sátán, akit angol nyelvű videókampányban is támadnak.

De Verhofstadtot sem kell félteni, mozgó óriásplakáttal válaszolt a magyar kormánynak, amit kedden Brüsszelben indított útnak. A kisteherautóra szerelt plakát a Luxembourg térről indult, útvonala érinti az Európai Néppárt székházát, a magyar nagykövetséget, az Európai Tanács és az Európai Bizottság épületét is.

„Elég volt abból, hogy populista, autoriter, nacionalista, illiberális emberek arról beszélnek, hogy ők Európa új arca” – mondta Guy Verhofstadt az Európai Parlament előtt. Az Európai Néppárt szerinte előzékenyen bánik a Fidesszel, pedig már rég nem erre van szükség, hanem arra, hogy harcoljanak azokkal, akik nem osztják az európai értékeket, csak az EU-s támogatásokat szeretik.

Az ALDE a Momentummal közösen kampányol

Az európai liberális frakcióvezető a Momentum Mozgalommal közösen szervezi az akciót. Tervezik, hogy Budapestre is elviszik az óriásplakátot.

A momentumos Benedek Márton arról beszélt az EUrologusnak, hogy a kormány nem sajátíthatja ki a plakáthelyeket Magyarországon. Azok az értékek is nyilvánosságot kell, hogy kapjanak, amelyek Magyarország másik felének fontosak. Ők ennek az egészen másfajta Magyarországnak a képét szeretnék megmutatni. Folytatják a tüntetést a CEU mellett, és nagy erőbedobással gyűjtik az aláírásokat azért, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez.

Szóljon hozzá, mondja el a véleményét az Index moderált politikai csoportjában, a Kibeszélőben!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.