Róna Péter: Ez a kormány az EU-tól már nem fog kapni pénzt

DLAPE20240503112
2024.05.14. 12:33
A magyar lakosság legalább 70 százaléka uniópárti, ez elvitathatatlan – mondta Róna Péter, a Jobbik EP-listavezetője az RTL Híradónak adott interjúban. A közgazdászprofesszor arról is beszélt, melyek a legfontosabb céljai az Európai Parlamentben.

Róna Péter 2022-ben az ellenzék közös köztársaságielnök-jelöltje volt, most a Jobbik EP-listavezetője. Elmondása szerint nem pozícióra, hanem küldetésre jelentkezett.

Az RTL Híradónak adott interjúban azt mondta, a magyar lakosság legalább 70 százaléka uniópárti, ezért célja, hogy az európai unió tagja maradjon Magyarország, és uniós képviselőként segítse a hazai önkormányzatokat.

Meg kell teremteni a közvetlen kapcsolatot a magyar önkormányzatok és az Európai Unió között annak érdekében, hogy az önkormányzatok közvetlenül pályázhassanak európai uniós pénzekre, mert ez a kormány az EU-tól már nem fog kapni pénzt

– fogalmazott Róna Péter, aki egy új magyar alkotmányért is dolgozna Brüsszelből.

„A jelenlegi Alaptörvény csak a korrupció és az egykezű, központosított kézi vezérlésnek a forgatókönyve, ami végeláthatatlan vitákat és súrlódásokat okoz az Európai Unióval” – magyarázta.

Magyar Péterről azt mondta, tudja, hogy a Jobbiktól is vesz el szavazatokat, de ennek ellenére örül az új ellenzéki erő megjelenésének. 

Szerinte „Magyarország teljesen elszigetelődött az unióban, de az európai parlamenti választás lehetőséget ad helyreállítani a nemzet becsületét”.

(Borítókép: Róna Péter. Fotó: Lakatos Péter / MTI)

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.