2024. június 26. 18:00
Szlovákia
Románia
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna
Belgium
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

A Tisza Párt az EP-választás után kérelmezi felvételét az Európai Néppártba

2024.05.27. 08:30
Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke, fővárosi és EP-listavezetője interjúban beszélt arról, miért lépne be az Európai Néppártba és az Európai Ügyészségbe, hogyan látja Budapest és Magyarország jövőjét, valamint az is szóba került, milyen szerepe lehet abban, hogy a kormány propagandája évek óta Soros Györgyről szól.

Magyar Péter interjút adott a Telexnek, amelyben beszélt az Európai Néppártról és az Európai Ügyészségről, az elmaradt magyar olimpiáról, Budapest és Magyarország jövőjéről, de még Soros György is szóba került a beszélgetésben.

A Tisza Párt alelnöke elmondta többek között, hogy

  • az EP-választás után kérelmezik felvételüket az Európai Néppártba és csatlakozni akarnak az Európai Ügyészséghez is. Hozzátette, ha a Fidesz rosszul szerepel június 9-én, akkor „nem lesz az a kivagyi és az a magas lóról beszélés, ami jellemzi őket egyébként 14 éve, de az utóbbi 3-4 évben abszolút”, mert lépéskényszerben lesznek.
  • A választások után első nap megkérik a legfőbb ügyészt, Polt Pétert, hogy fáradjon ki az irodájából, ha nem megy, akkor segítenek neki, helyére pedig olyan embert választanak, aki „nem a Fidesz egyik alapítója”.
  • Minden politikus korrupt, de a legtöbb úgy korrupt, hogy közben eredményeket mutat fel, hogy „fent tudja tartani a hatalmát”. Magyarországon viszont nem ez a helyzet, itt gátlástalanul „úgy lopták szét az országot, és úgy nyúlták le a nemzeti vagyonnak egy jelentős részét és az uniós pénzeket, hogy közben az ország az EU legszegényebbjei és legkorruptabbjai közé került.
  • Szerinte nem azzal kellene jönni, hogy Magyarország űrnagyhatalom lesz és 2030-ra beérjük Ausztriát, hanem kicsiben kellene kezdeni. „Legyen elég orvos, ápoló, tanár, és ne a 30 százalékuk 70 év fölötti legyen és ne legyen 800 betöltetlen háziorvosi praxis Magyarországon.”
  • „Azt nem vette észre az Európai Unió és azt nem vette észre a magyar ellenzék, őfelsége ellenzéke, hogy ezzel az egész jogállamisági eljárással meg a pénzekkel való zsarolással Orbán Viktornak segítenek a legtöbbet.”
  • „Soros tesz jót és rosszat is, de az túlzás, amit ebből a kormánypropaganda kihoz. Egy ideig nem is volt sorosozás, csak Magyar Péter-ezés, aztán most reaktiválták Gyuri bácsit.” Magyar Péter azt mondja, ő a hibás az egészért, mert 2015-ben, amikor Soros előterjesztette a migránsok befogadásáról szóló javaslatot, akkor ő írt erről jelentést a kormánynak.
  • „Fényévekre vagyunk attól, amik lehetnénk Budapesten. Kell a sok bicikliút, de nem így.
  • „Jelen helyzetben nincs szüksége Budapestnek egy olimpiára”, de úgy véli, 2017-ben más volt a helyzet, akkor „nagyot csalódott a kormányban, hogy nem állt bele kellőképpen az olimpia ügyébe és a népszavazásba”.

A teljes, vágatlan beszélgetés itt hallgatható végig:

Frontvonal

Érdekel a sport? Szereted a sikersztorikat?
Most 184 olimpiai arany történetét olvashatod el féláron!

MEGVESZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM
Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.