Sztilianidesz az ebola sújtotta térségbe látogatna

2014.10.01. 09:19

Az ebola-járvány sújtotta térségbe kíván látogatni első külföldi útján a ciprusi EU-biztosjelölt – derült ki Hrisztosz Sztilianidesz keddi meghallgatásán az Európai Parlament fejlesztési szakbizottsága előtt.

Az MTI emlékeztet: a ciprusi jelöltet a humanitárius segélyezésért és válságkezelésért felelős európai biztos posztjára szánja Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság megválasztott elnöke.

A meghallgatás után Davor Ivo Stier néppárti EP-képviselő bátor kötelezettségvállalásnak minősítette Sztilianidesz szavait, és felhívta a figyelmet arra, hogy a nemzetközi közösség eddig alábecsülte az Ebola-járvány súlyát és jelentőségét. A biztosjelölt ígérete - tette hozzá - azt az üzenetet hordozza, hogy a nemzetközi közösség a vírust akarja elszigetelni, és nem a vírus által leginkább sújtott afrikai országokat, Sierra Leonét, Libériát és Guineát.

Stier szerint a humanitárius ügyekre szánt uniós biztosjelöltnek megválasztása esetén nagyon nehéz dolga lesz, tekintettel a nemzetközi válsághelyzetek szaporodására, illetve a rendelkezésre álló támogatási források szűkösségére. Meghallgatásán a ciprusi biztosjelölt felmutatta a feladat ellátásához szükséges kvalitásait, a megfelelő tudást, határozottságot, kommunikációs készséget, elkötelezettséget és vezetői képességet - vélekedett a néppárti EP-képviselő.

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.