A Jobbikkal vállt vállnak vetve kampányol az MSZP

2009.06.04. 17:55 Módosítva: 2009.06.04. 17:55
Most, hogy már mindenkinek nyilván elege van a poltitikai pártok EP-választási kampányából, különösen ha a kormányzó párt hihetetlen erőfeszítéseiről van szó, külön örömmel számolunk be a szocialisták csütörtöki kampányzáró rendezvényét megelőző újpesti megmozdulásról.

Egyik száguldó riporterünk azt jelentette, hogy a helyi szocialisták palántákat osztogatnak az Újpest központ metróállomás aluljárójában, hatalmas sorok kígyóznak az ingyen büdöskéért, meg a sörvirsliért, karneváli a hangulat.

Képek az újpesti aluljáróból

Ha kígyózó sorok, sör, meg virsli nem is volt, de a helyszínen találtuk még Hagyó Miklóst, a főpolgármester szocialista helyettesét, a szocialista aktivisták valóban palántákat osztogattak a gyér utazóközönségnek, és ha a pár méterre kampányoló jobbikosokat is beleszámítjuk, a karneváli hangulat is megvolt majdnem.

Az őszintén vidámnak tűnő szocialisták és a trianoni gyászt hordozó jobbikosok tisztes távolból méregették egymást, de különösebb atrocitásra nem került sor. Az egyik baloldali huncutul kijelentette, hogy lám milyen békében megfér a jobb és a bal, mire a náciellenes pólóban feszítő társa elhatárolódott azzal, hogy ő márpedig értéket képvisel nemúgymint. Hagyó Miklós mosolygott, hogy ezen-e, azt nem tudjuk, mert a városháza irányába elsuhant.

Kattintson, belül Hagyó Miklóst is megtalálja!

A jobbikos standnál eközben gőzerővel folyt a Morvai Krisztina marketingje, amit a trianoni békediktátum évfordulójára való emlékezéssel kötöttek egybe. Kérdésünkre, hogy mit szólnak a szomszédos standnál folyó bolsevik propagandához, csak annyit mondtak, hogy "hadd csinálják, úgyis nagyot buknak".

Bár a hangulat kellemes volt, az aktivistákkal jót beszélgettünk, azért nem ígérjük, hogy a továbbiakban a kiegyensúlyozott tájékoztatás jegyében beszámolnánk majd arról, ha a Fidesz utolsó kampánymozzanatként spanyol narancsot oszt a Boráros téren.