Jolán
2 °C
4 °C

Orbán: Az 56 százalékot nem kell magyarázni

2009.06.07. 22:42 Módosítva: 2009-06-07 23:00:36
A Fidesz elnöke szerint az eredmény azt üzeni a szocialistáknak, hogy Magyarország változást akar.

„Magyarország felemelte a hangját, és azt mondta: változást akar. Olyan összefogás alakult ki, amilyenre még nem volt példa” – értékelte az EP-választások eredményét Orbán Viktor, a Fidesz elnöke este 10 után a párt választási központjában, a SAS Centerben.

Orbán köszönetet mondott a szavazóknak és az aktivistáknak, akik rengeteget dolgoztak, hogy ez a „fantasztikus eredmény megszülessen”. Szerinte az 56 százalékos eredmény önmagáért beszél, ez rekord az európai parlamenti választások történetében. „Figyeljék, hány párt fogja elemezni az adatokat a következő napokban, egyedül a Fidesznek nem kell magyaráznia az 56 százalékot.”

Orbán úgy véli, hogy „a reménytelenség helyett a magyar emberek reménykedni akarnak, munkát, rendet, biztonságot, felelős és elszámoltatható vezetőket szeretnének”. Magyarország polgárai úgy döntöttek, nem mehetnek úgy a dolgok, ahogy eddig, talpra akarnak állni, „azt követelik a szocialistáktól, ne álljanak a változások útjában”. Orbán hangsúlyozta, hogy „ennek a győzelemnek az erejével fogjuk megváltoztatni Magyarországot”.

A Fidesz elnöke pártállástól függetlenül gratulált minden magyar képviselőnek, akit megválasztottak, és azt mondta, hogy külön öröm a számukra, hogy a határon túli magyarok erős képviselettel rendelkeznek majd.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?