Csilla, Noémi
11 °C
28 °C

Hogyan ünnepelheti meg a történelmi pillanatot?

2004.04.29. 17:21
Ünnepelje Ön is a történelem főutcáján az európai uniós csatlakozást! Válogasson a főváros és a vidéki programok legjavából! Beszélgessen az EU-robottal, piknikezzen a Szabadság hídon, bulizzon az Alagútban, ünnepeljen a Bikinivel, vagy éppen főzzön EU-kompatibilis halászlét a hármas határon!
Május elseje ebben az évben nemcsak a munka virslis-mustáros ünnepe és a nyárköszöntő májusfa állítás időszaka, de idén erre a napra esik európai uniós csatlakozásunk is, így hát némi politikai képzavarral mondatnánk azt is, hogy most hétvégén a történelem főutcáján rendeznek majd kirakodóvásárral, céllövöldével és körhintával zsúfolt vidám majálist. Ha majd évekkel később mesélni akarja mosolygós szemű unokáinak, hogy ott volt, ahol a csatlakozás történt, akkor már április 30-án látogasson el a hivatalos budapesti rendezvényekre.

A Millenáris Parkban például már délelőtt tíz órától internetes játszótéren, digitális színházban vagy képregény bemutatón üthetjük agyon az EU-csatlakozásig hátralévő időt, egy EU-robottal cseveghetünk, este pedig háromdimenziós hologramkivetítő és színpompás lézerkapu ejti majd ámulatba a látogatókat. Tovább>>

Pénteken este öttől kezdődik az európai színvonalú vidámság a Hősök terén, először kétszázötven uniós gyerek dalol egyszerre, majd este héttől világzenei koncertek várják az érdeklődőket, Európa számos neves zenekara mellett fellép például a Ghymes is.

Este tizenegykor azután a szervezők löknek majd egyet a gigantikus időkeréken, majd a résztvevő tömegek kötelező jókedvvel és tánccal várják a csatlakozás történelmi jelentőségű pillanatát, azaz az éjfélt, amikor is kis hazánk legmagasabb rangú rappere és a magyar politikatörténet egyik legjobb szónoka, Medgyessy Péter miniszterelnök köszönti az új időszámítást. Tovább>>

#alt#
A csatlakozási ünnepségek helyszínei a fővárosban

Eközben a közelben, a Dózsa György úton felállított óriási cirkuszi sátorban a tíz csatlakozó ország tánckultúrájából kaphatnak ízelítőt az érdeklődők már este hat órától, az Erzsébet téri buszpályaudvaron pedig kiállítás nyílik azokból a tárgyakból, amiket a budapestiek nem szeretnének a minőségi különbséget is jelentő EU-ba vinni.

Ha azonban Ön energiaital és vodka elegyén cseperedett fel, és lételeme a pörgés, látogasson el a Hungexpo területére, ahol a szervezők reményei szerint Európa legnagyobb bulija várja a felhőtlen szórakozásra, és uniós színvonalú agyeldobásra vágyókat.

A hivatalos rendezvények mellett azonban számtalan egyéb program is várja a csatlakozást ünneplőket pénteken. Az A38 állóhajó például ezen a hétvégén ünnepli egyéves születésnapját, így minden eddigieknél színesebb kínálattal várják az érdeklődőket. Pénteken Taven Baxtale!, vagyis Legyen szerencsétek címmel roma zenei estet rendeznek, ahol magyar, francia és indiai roma együttesek is fellépnek.

Az Erzsébet téri Gödörben közben a Reconnection 2004 Fesztiválon a Sebő együttes, a Kaláka és a Kárpátia szórakoztatja az alternatív közönséget, majd este a Másfél, a ColorStar, az Anima Sound System és Dj Nadia csap a gitárok, lemezjátszók és keverők közé.

A Merlin színházban pénteken veszi kezdetét az "Együtt az EU-ba" rendezvénysorozat, melynek keretében este fellép a Kimnowak és a máltai Beangrowers zenekar, majd este nyolc órától modern táncszínházak váltják majd egymást.

15%
5999 Ft
5100 Ft
15%
3899 Ft
3315 Ft