Átszabattuk a külügyi bizottság nyilaskeresztes logóját

2014.09.13. 09:10
Az Európai Parlament külügyi bizottságának korábbi logója feltűnően hasonlított egy nyilaskeresztre. Az EUrologus csütörtökön szólt, keddre már le is cserélték.

Az EUrologus múlt héten vette észre, hogy az Európai Parlament külügyekkel foglalkozó  szakbizottsága egy olyan logót futtat a Twitter-fiókján, ami tulajdonképpen egy 45 fokban elfordított nyilaskereszt.    

Íme:

Az EP külügyi bizottságának korábbi logója. Lényegében egy 45 fokban elforgatott nyilaskereszt.
Az EP külügyi bizottságának korábbi logója. Lényegében egy 45 fokban elforgatott nyilaskereszt.
Fotó: EUrologus

Írtunk az EP illetékes titkárságának, ahonnan másfél órán belül választ is kaptunk. Az EP külügyi szakbizottságért felelős igazgatója ezt válaszolta az EUrologusnak:

“Köszönjük, hogy felhívta a figyelmünket az AFET (a külügyi bizottság rövidítése - szerk) ikon nem túl szerencsés alakjára. Valóban egy kulturálisan érzékeny témáról van szó, és hálás vagyok, hogy felfigyelt rá. Magától értetődik, hogy véletlenül sem állt szándékunkban összekapcsolni az AFET logót a magyar nácibarát csoport második világháború idején használt hírhedt szimbólumával. Intézkedni fogunk az ügyben.”

Hétfő délután már azzal bíztattak minket, hogy a dizájnerek dolgoznak a megoldáson, és megígérték, hogy a jövőben körültekintőbben fognak logót választani. És lőn, kedden megszületett a megoldás. Őszintén szólva nem értjük, hogy miért nem ezzel indítottak, annyira egyértelműen adja magát.

Földgömb. Ebből nem lesz probléma...
Földgömb. Ebből nem lesz probléma...
Fotó: EUrologus

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!