Vanilla Ice-tól a Black Sabbath-ig: az EP téli playlistje

2016.02.07. 11:28 Módosítva: 2016.02.08. 00:13
Már pont nem tudtuk, mivel indítsuk a délelőttöt, de szerencsére jött az Európai Parlament, és megmentette a napot.

Képzeljék el, hogy az Európai Parlament (EP) egyik felhős brüsszeli irodájában egy adminisztrátor azt a feladatot kapja a csoportvezetőjétől, hogy állítson össze egy téli hangulatú playlistet, amivel az EP rajongói elüthetik a négy fal közé zárt óráikat. Aztán pedig, hogy vasárnap délelőtt a szociális hálókat kezelő magyar munkatárs kitweeteli a listát, hogy ne maradjunk zene nélkül!

Kicsit olyan, mintha úgy rakták volna össze a listát, hogy rákerestek a „hó”, „tél”, „jég”, „hóvihar” és „december” szavakra a számcímekben, mert minden stílusból került bele egy kevés, amiben megszólal a gitár. 

Az Ice Ice Babyről átugrottunk egy swinges Chet Baker nótára, aztán álmodoztunk a Doors-zal, a Mamas and the Papasnál minket is elkapott a grúv, és a Galaxie 500 „Listen, the snow is falling”-jánál már arra vágytunk, bárcsak hullana a fémillatú hó. Amikor a Black Sabbath belecsapott a húrokba a Snowblind című számmal, már elkerekedett a szemünk, hogy ezt kívántuk-e erre a téli vasárnap reggelre, de aztán eszünkbe jutott, hogy Ozzyék most tartják a búcsúturnéjukat, és le kéne csekkolni, hogy mikor jönnek Európába, szóval már ezért megérte.

Ember legyen a talpán, aki a szombat esti buli után képes ennyiszer hangulatot váltani, de ízléses poprock nosztalgiára vágyóknak mi is ajánljuk a playlistet. Mire a végére becsúszik a slusszpoén, a franciául zúzó Dionysos, már azt kérdeztük, lapul-e olyan összeállítás is az EP fiókjában, ahol nem angolul adják az ívet, mert az illene igazán az unió rock identitásához.

Szóljon hozzá az EUrologus Facebook-oldalán !