Új éjszakai vonat Bécsből Brüsszelbe: tizedannyi szén-dioxidot bocsájt ki, mint a repülő

2020.01.20. 13:59 Módosítva: 2020.01.20. 14:01

A környezettudatos EP-képviselők és eurokraták ezentúl vonattal is járhatnak Brüsszelbe. Hétfő délelőtt befutott az első Bécs és Brüsszel között közlekedő éjszakai vonat a brüsszeli Déli pályaudvarra (Gare du Midi). Az ÖBB osztrák vasúttársaság ezentúl hetente két vonatpárt üzemeltet az osztrák és a belga fővárosok között, melynek

kifejezett célja, hogy az EU fővárosába ingázóknak környezettudatos utazási lehetőséget kínáljon.

Az éjszakai vonat a magyar utasok számára sem elérhetetlen, mivel Budapestről Tatabánya és Győr érintésével jár Railjet Bécsbe. Az első Bécs-Brüsszel éjszakai járatra azonban csak osztrák EP-képviselők váltottak jegyet.

Egy átlagos utas Bécs-Brüsszel között repülőn 410 kg széndioxid kibocsátásával növeli az ökológiai lábnyomát, míg

A VONATÚT MINDÖSSZE 40 KG KÁROSANYAGGAL TERHELI A KÖRNYEZETET. DE EZÉRT CSERÉBE 14 ÓRÁN ÁT TART AZ ÚT, ÉS AZ ELSŐ JÁRATON WIFI SEM VOLT.

A reggeli viszont a beszámolók szerint finom.

A Nightjet Bécsből vasárnap és szerdán 20:38-kor indul Brüsszelbe, ami hétfőn 10:55-re érkezik Brüsszelbe. Az EU fővárosából pedig hétfő és csütörtök 18:04-kor indul vissza, ami 8:27-kor fut be Bécsbe. 

Az ülőhelyek ára hivatalosan 29 eurótól kezdődik, de áprilisig nem látni 59 eurónál olcsóbb jegyet, a négyágyas alvófülkékért és privát hálókabinokért pedig felárat kell fizetni.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.