Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Vécégyáros lett Al Gore

2003.11.18. 10:25
Az új technikák iránti vonzalma és környezettudatossága szinte predesztinálta Al Gore-t a Falcon Waterfree Technologies igazgatótanácsi tagságára - írja a New York Times. A volt alelnök környezetbarát, vízmentes budikat gyártó cég vezetésében vállalt szerepet, részvényopcióért cserébe.
Igazgatótanácsi taggá választotta Al Gore-t a Falcon Waterfree Technologies (FWT) - adta hírül a New York Times. A lap szerint a környezetvédelmet és az új technológiákat megszállottként támogató volt alelnök valószínűleg keresve sem találhatott volna magának jobb céget. Az FWT specialitása a vízmentes vizeldék gyártása.

Vízpara

Al Gore "nagyon aggódik a világ vízellátásáért, a krízis miatt, ami az ENSZ becslései szerint már 2026-ban bekövetkezhet" - nyilatkozta a Timesnak James Krug, az FWT nemzetközi részlegének vezetője. Az említett ENSZ-tanulmány szerint negyed századon belül ötvenhat százalékkal csökkenhet a Föld ivóvíztartaléka.

Gore igazgatótanácsba történő megválasztását Marc Nathanson, a médiafelügyeleti tanácsba Clinton által delegált funkcionárius ajánlotta a cégnek - árult el részleteket a napilapnak Krug. Mint mondta, a volt alelnök fizetést nem, csak részvényopciókat kap munkájáért.

Lenyűgöző budik

Gore egyébként "politikai aktivitásra bíztatta a céget, mivel véleménye szerint impozáns a technológiánk" - tette hozzá. A New York Times nem kívánt "piszkos részleteket" közölni a biológiailag lebomló anyagokat felhasználó vízmentes vécétechnológiáról. Pedig az FWT budijai (a vízöblítést feltételező vécé név nem igazán pontos a jelenség leírására) már DisneyWorldben, katonai bázisokon és az amerikai posta hivatalaiban is bizonyítottak.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft