Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Papíron is vállalta homoszexualitását egy amerikai püspök

2008.06.09. 15:14
A homoszexualitását nyíltan vállaló amerikai püspök, Gene Robinson közel 20 év után regisztrált élettársi kapcsolatot létesített partnerével. Robinson püspökké szentelése 2003 júniusában nagy vihart kavart az amerikai anglikánokat tömörítő episzkopális egyházban.

Regisztrált élettársi viszonyt létesített partnerével a homoszexualitását nyíltan vállaló amerikai episzkopális püspök, Gene V. Robinson.

A 2003-ban a New Hampshire-i episzkopális egyházi kerület püspökévé szentelt Gene Robinson és élettársa, Mark Andrews szombaton tette hivatalossá közel két évtizede tartó kapcsolatát. Az anyakönyvi, illetve az azt követő hálaadási szertartást a concordi Szent Pál-templomban tartották több mint százfős vendégsereg jelenlétében.

Robinson korábban nyilvánosságra hozta, hogy partnerével hivatalosan is élettársi viszonyt akar létesíteni, ám az esemény pontos dátumát biztonsági okokból titokban tartották.

New Hampshire szövetségi állam törvényei értelmében a regisztrált élettársi kapcsolatban élő homoszexuális párok lényegében a házastársakéval megegyező jogokat élvezhetnek.

Robinson püspökké szentelése 2003 júniusában nagy vihart kavart az amerikai anglikánokat tömörítő episzkopális egyházban, és mélyen megosztotta a világszerte 70 millió hívőt számláló anglikán közösséget.