Szilvia
5 °C
16 °C

Megöltek egy ukrán képviselőjelöltet

2002.03.30. 12:52
Pénteken késő este meggyilkolták Mikola Skribljakot, az Ukrajnai Egyesült Szociáldemokrata Párt parlamenti képviselőjelöltjét. A politikus szombaton hajnalban a kórházban vesztette életét.
Pénteken késő este a nyugat-ukrajnai Ivano-Frankivszkban meggyilkolták Mikola Skribljakot, a megyei közigazgatási hivatal vezetőjének helyettesét, az Ukrajnai Egyesült Szociáldemokrata Párt parlamenti képviselőjelöltjét. A rendkívüli helyzetek minisztériumának közlése szerint a támadás péntek este következett be, Skribljak szombatra virradóra a kórházban belehalt sebesülésébe.

Háza előtt támadták meg a pölitikust

Az Ukrajnai Egyesült Szociáldemokrata Párt politikai tanácsának szombati közleménye szerint a politikust, aki egyben a párt megyei bizottságának titkára is, Ivano-Frankivszk központjában, házának kapualjában támadták meg ismeretlenek, s tűzfegyverrel kilenc sebet ejtettek rajta. A párt szerint Skribljak, aki a 90. számú egyéni választókerületben indult volna az SZDPUO színeiben, esélyes volt a győzelemre.

Három szálon folyó nyomozás

Olekszij Bahanec, a főügyész helyettese az Interfax-Ukraina hírügynökségnek elmondta, hogy három szálon indult meg a nyomozás: a választásokkal kapcsolatos gyilkosság, az áldozat szakmai tevékenységével kapcsolatos bűntény, illetve a közönséges rablás lehetőségét egyaránt vizsgálják.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?