Menyhért, Mirjam
18 °C
32 °C

Megöltek egy ukrán képviselőjelöltet

2002.03.30. 12:52
Pénteken késő este meggyilkolták Mikola Skribljakot, az Ukrajnai Egyesült Szociáldemokrata Párt parlamenti képviselőjelöltjét. A politikus szombaton hajnalban a kórházban vesztette életét.
Pénteken késő este a nyugat-ukrajnai Ivano-Frankivszkban meggyilkolták Mikola Skribljakot, a megyei közigazgatási hivatal vezetőjének helyettesét, az Ukrajnai Egyesült Szociáldemokrata Párt parlamenti képviselőjelöltjét. A rendkívüli helyzetek minisztériumának közlése szerint a támadás péntek este következett be, Skribljak szombatra virradóra a kórházban belehalt sebesülésébe.

Háza előtt támadták meg a pölitikust

Az Ukrajnai Egyesült Szociáldemokrata Párt politikai tanácsának szombati közleménye szerint a politikust, aki egyben a párt megyei bizottságának titkára is, Ivano-Frankivszk központjában, házának kapualjában támadták meg ismeretlenek, s tűzfegyverrel kilenc sebet ejtettek rajta. A párt szerint Skribljak, aki a 90. számú egyéni választókerületben indult volna az SZDPUO színeiben, esélyes volt a győzelemre.

Három szálon folyó nyomozás

Olekszij Bahanec, a főügyész helyettese az Interfax-Ukraina hírügynökségnek elmondta, hogy három szálon indult meg a nyomozás: a választásokkal kapcsolatos gyilkosság, az áldozat szakmai tevékenységével kapcsolatos bűntény, illetve a közönséges rablás lehetőségét egyaránt vizsgálják.