Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mukhlas beismerte, részt vett a bali merényletben

MTI
2002.12.05. 11:28
Egy ázsiai fundamentalista szervezet operatív főnöke csütörtökön beismerte, hogy részt vett a Bali szigetén októberben elkövetett terrorista merénylet végrehajtásában. Az indonéz rendőrség közlése szerint Mukhlas, a Dzsemáa Iszlámija szervezet állítólagos operatív főnöke a kihallgatás során elismerte: tagja az al-Kaida terrorista szervezettel kapcsolatban álló csoportnak. Azt sem tagadta, hogy részt vett az október 12-én elkövetett robbantásban, amely csaknem 200 (zömmel külföldi) turista életét oltotta ki Bali szigetén.

Mukhlast (mozgalmi nevén Ali Gufront) és nyolc társát kedden vették őrizetbe a Jáva szigetén lévő Solo városában. Mint a jakartai rendőrség illetékese elmondta: Mukhlas fontos információkkal szolgálhat a hatóságoknak a Dzsemáa Iszlámija többi vezetőjének - köztük Ridvan Iszamuddin tényleges főnöknek - a hollétéről. Utóbbi a jelek szerint Pakisztánban bujkál.