Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lindh-gyilkosság: szabad lábra kerülhet a főgyanúsított

MTI
2003.09.24. 10:21
Jelentések szerint a svéd rendőrség néhány napon belül kénytelen lesz szabadon engedni az Anna Lindh külügyminiszter elleni merénylet miatt vizsgálati fogságba helyezett első számú gyanúsítottat. A feltételezett gyilkos múlt kedden történt elfogása óta nem sikerült újabb technikai bizonyítékokat vagy szemtanúkat felkutatni, amelyek alapján biztosítható lenne a vizsgálati fogság meghosszabbítása - jelentette a rendőrségre hivatkozva a TT svéd hírügynökség.

A nyomozóknak péntekig kell újabb terhelő bizonyítékokat, többek között a DNS-vizsgálat eredményét előterjeszteni a vizsgálati fogság meghosszabbításáról döntő bírónak. A 35 éves svéd Per Olof Svenssont alig egy héttel a külügyminiszter meggyilkolása után vették őrizetbe, miután szemtanúk felismerték benne a merénylet helyszínén, egy stockholmi nagyáruházban a biztonsági kamerák által rögzített képeken látható feltételezett tettest.