Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Nem mernek Csecsenföldre menni a nemzetközi választási megfigyelők

MTI
2003.09.30. 15:00
A csecsenföldi elnökválasztást nemzetközi megfigyelők jelenlétében vagy anélkül, de megtartják - szögezte le Gennagyij Szeleznyov, az orosz parlament alsóházának elnöke kedden újságíróknak, gyávának nevezve a saját biztonságuk miatt aggódó európai megfigyelőket.

Arra a kérdésre, nem ássa-e alá a csecsenföldi választás legitimitását az, hogy nemzetközi szervezetek, közöttük az Európa Tanács parlamenti közgyűlése, továbbá orosz jogvédő szervezetek nem hajlandók megfigyelőket küldeni az Észak-Kaukázusba, úgy felelt: tudomása szerint több szervezet még nem döntött véglegesen a kérdésben.

Szeleznyov úgy tudja, az ET-ben, illetve az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetben az a legfőbb gond, hogy Moszkva tudja-e 100 százalékosan garantálni a megfigyelők biztonságát.

"Jobban izgatja őket a saját biztonságuk, semmint maga az elnökválasztás" - mondta az orosz politikus. Hozzátette: "készek vagyunk mindegyik mellé egy katonát állítani, ha annyira gyávák, hogy jobban aggódnak maguk, nem pedig azok miatt a választópolgárok miatt, akik szavazni fognak".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?