Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Lezuhant egy amerikai helikopter Irakban: 4 halott

MTI
2003.11.07. 15:38
Legkevesebb négy amerikai katona vesztette életét és két másik sebesült, amikor az észak-iraki Tikrítnél lezuhant pénteken egy Black Hawk típusú amerikai katonai helikopter, de az is lehet, hogy a fedélzeten tartózkodó mind a hat személy szörnyethalt.

A bagdadi amerikai katonai parancsnokság 4 halottról számolt be, egy helyszínen lévő, névtelenséget kérő amerikai katonatiszt azonban azt közölte az AP hírügynökséggel, hogy a legénység mind a 6 tagja életét vesztette a szerencsétlenségben.

Amerikai forrásból ugyancsak az AP-nek azt mondták, hogy a közelben, a Tigris folyónál lövésváltás zajlott le abban az időben, és közvetlenül a helikopter lezuhanását két hangos robaj előzte meg, majd a tragédia helyszínéről füstcsíkok szálltak fel. A helikopter egy katonai támaszpont közelében zuhant le.

Május elseje óta ezen kívül már három helikopter zuhant le ellenséges tűz következtében Irakban. Legutóbb a múlt hét végén lőttek le fegyveresek egy Chinook típusú helikoptert, megölve 16 amerikai katonát annak fedélzetén.