Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Palesztinok rakétákkal lőttek zsidó településeket

MTI
2004.04.20. 10:27
Rakétával lőttek palesztin fegyveresek kedd reggel a Gázai övezben két zsidó telepet, valamint egy dél-izraeli várost, a kezdetleges szerkezetek azonban nem okoztak különösebb károkat. Izraeli katonai források szerint egy becsapódó Kasszám típusú rakéta megrongált egy házat a Gázai övezet déli részén fekvő Gus Katif településblokkban.

Az övezet északi részén fekvő Niszanit telepen két zsidó telepes a rakéták becsapódása miatt sokkos állapotba került, ezért orvosi kezelésben kellett részesíteni őket. A palesztinok hétfőn is lőttek ki Kasszám rakétákat e telepre, aminek következtében heten megsebesültek. Két Kasszám típusú rakéta csapódott be kedden reggel a dél-izraeli Szderót város környékén is, de nem okozott károkat. Az újabb palesztin rakétatámadás három nappal azután történt, hogy az izraeli hadsereg a múlt szombaton Gázában megölte Abdel-Azíz ar-Rantiszit, a Hamász szélsőséges palesztin szervezet vezetőjét.

A Kasszám rakéták a Hamász fegyveres szárnyáról, az Ezzeddín el-Kasszám Brigádokról kapták nevüket. A házilagos készítésű, pontatlan fegyvernek számító rakéták 5-10 kilométer hatótávolságúak, és 5 kilogrammos robbanótöltetet képesek hordozni.