Béla
13 °C
27 °C

Megbénulhat a londoni földalatti-hálózat

Independent
2004.06.02. 16:21
Sztrájkkal fenyegetik a London Undergroundot (LU) munkásai, tegnapi szakszervezeti gyűlésükön ugyanis többségük megszavazta az akciót, amennyiben a vállalat nem emeli érzékelhetően a bérüket. Sztrájkjuk megbénítaná a londoni földalatti hálózatot, amit naponta 3 millió utas, köztük helyi lakosok, ingázók és turisták használnak.

Anglia legerősebb közlekedési szakszervezete, az RMT pár hete tárgyal a vállalattal - jóllehet a dolgozók szerint már áprilisban esedékes lett volna a béremelés -, aminek eredményeként 3 százalékos béremelést helyezett kilátásba az LU, ezt azonban a szakszervezet komolytalan ajánlatnak tartotta és elutasította. A közlekedési vállalat abban reménykedett, hogy sikerül megegyezniük, és sikerül elkerülni a közlekedési káoszt.

A szavazás többségi támogatást adott a sztrájkra - nyilatkozta Bob Crow, a szakszervezet főtitkára. A szakszervezet vezetősége ma délután dönt többek közt a Network Raillel szembeni sztrájkról, ami konkrét jelzés lenne az LU, a Tube Lines és a Metronet számára is.