Csilla, Noémi
10 °C
28 °C

Felkerült a netre a dél-koreai túsz lefejezése

MTI
2004.06.24. 07:11
Egy iszlamista internetes web-oldalon megjelent az a videofelvétel, amely azt mutatja be, hogy miként fejezik le a múlt héten elrabolt 33 éves dél-koreai túszt. A megrázó filmkockákon a bekötött szemű, térdre kényszerített áldozatot állig felfegyverzett és arcukat maszkkal eltakaró férfiak veszik körül. Egyikük felolvasta a halálos ítéletet, majd egy másik megragadta a túszt, a padlóra lökte, és egy pallossal levágta a fejét.

Kim Szun Il egy éve dolgozott Irakban tolmácsként. A múlt héten ejtették túszul Fallúdzsában. Elrablói azt követelték a szöuli kormánytól, hogy vonja ki a jelenleg a közép-keleti országban tartózkodó 670 főnyi dél-koreai hadmérnöki és egészségügyi személyzetet, és tegyen le arról, hogy újabb 3 ezer katonát vezényel Irakba. Szöul kereken megtagadta a követeléseket.

A dél-koreai fiatalember brutális kivégzése mélyen megrendítette a világ közvéleményét. A dél-koreai tájékoztatási és távközlési minisztérium szerdán bejelentette: letiltja azokat a honi internetes portálokat, amelyek bemutatják Kim Szun Il lefejezésének videofelvételét.