Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Irán az iraki-iráni háború miatt is eljárást indítana Szaddám ellen

MTI
2004.07.02. 15:27
Nehezményezi Ali Akbar Hasemi Rafszandzsani volt iráni elnök, hogy az iraki-iráni háború kirobbantása nem szerepel a Szaddám Huszein iraki exdiktátor ellen felhozott vádpontok között.

Érthetetlennek nevezte pénteki beszédében, hogy nem szerepel a vádak között a több mint egymillió ember halálát okozó iraki-iráni háború (1980-1988) kirobbantása és az iraki vegyi fegyverek bevetése az Irán elleni háborúban. Kijelentette: ha az iraki törvényszék továbbra sem hajlandó foglalkozni ezzel a kérdéssel, az annak a jele lesz, hogy az Irán elleni háború teljesen rendben van az amerikaiak számára. "Miért szerepel a vádak között a Kuvait elleni háború, amely csak néhány hónapig tartott, s miért nem az Irán elleni, amely nyolc évig dúlt?" - tette fel a kérdést a pénteki imán. Szavait közvetítette az iráni állami rádió is.