Jenő
-3 °C
6 °C

Bush kétségbe vonja Edwards alkalmasságát

MTI
2004.07.07. 20:55
George Bush amerikai elnök szerdán kétségbe vonta John Edwards szenátor alkalmasságát arra, hogy ellássa az Egyesült Államok elnökének a feladatait, ha alelnökként valamilyen rendkívüli fordulat következtében rá hárulna az ország irányítása.

Az elnök a szenátort annak szűkebb pátriájában, Dél-Carolinában támadta, egy nappal azután, hogy John Kerry, a Fehér Ház elhódítására pályázó massachusettsi szenátor John Edwardsot kérte fel alelnökjelöltnek az őszi választásra.

Dick Cheneyből lehet elnök - válaszolt tömören Bush arra a kérdésre, hogy mi a különbség alelnöke és John Edwards szenátor között. Az elnök arra célzott, hogy Dick Cheney politikai pályafutása során nagy tapasztalatokat halmozott fel, mivel volt fehér házi stábfőnök, kongresszusi képviselő, az öbölháború idején pedig védelmi miniszter, míg Edwards még csak az első mandátumát tölti a szenátusban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?