Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elfogtak egy tálib vezetőt Afganisztánban

MTI
2004.07.22. 19:37
Elfogtak egy magas rangú tálib vezetőt Afganisztán déli Hilmend tartományában - jelentette be csütörtökön a kabuli védelmi minisztérium. Az afgán hadsereg egy fegyveres összecsapást követően vette őrizetbe Káka Szárdárt, az amerikaiak által leginkább keresett afganisztáni terroristák egyikét - közölte a védelmi tárca egy szóvivője. Tizenegy afgán katona meghalt a tűzharcban. A rajtaütésért a tálibok vállalták a felelősséget, a hatóságok szerint még nem tisztázott, hogy terroristák vagy pedig csempészek követték-e el azt.

Amerikai és afgán katonák lelőttek három tálib fegyverest és egy nőt, miután azok tüzet nyitottak rájuk a déli Zábul tartományban - számolt be róla a kabuli illetékes. Tálib források szerint négy amerikai katona életét vesztette, amikor a felkelők támadást mértek rájuk a délkeleti Gazni tartományban. Az amerikai hadsereg nem erősítette meg a hírt.