Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Kovács: Erős transzatlanti kapcsolatrendszer kell

MTI
2004.07.25. 17:26
Colin Powell és Javier Solana meghívása a magyar nagyköveti értekezletre azt is szolgálja, hogy Magyarország ne kerüljön semmiféle választási kényszer elé az Egyesült Államok és Európa, a NATO és az EU viszonylatában, mondta Kovács László külügyminiszter vasárnap az MTI-nek. "Az amerikai külügyminiszter és az EU külkapcsolatainak felelőse a nagyköveti konferencia keddi, második napján szólal fel, az erős transzatlanti kapcsolatrendszer jegyében" - erősítette meg Kovács László.

A magyar külügyminiszter előadásával hétfőn kezdődik a magyar külképviselet-vezetők hagyományos éves értekezlete, amelyen a nagykövetek és főkonzulok iránymutatást kapnak a külpolitika és általában a külkapcsolatok legfontosabb feladatairól, a magyarországi helyzetről. "Beszédemben középpontba kerül, hogy az európai uniós tagsággal együtt járó új feltételrendszer milyen lehetőségeket és kötelezettségeket jelent a magyar külpolitika a külkapcsolatok számára" - nyilatkozta a külügyminiszter az MTI-nek.

"Colin Powell itt-tartózkodása idején kellő és szükséges mértékben biztosítjuk őt, ez azonban nem hasonlítható az izraeli államelnök látogatásakor foganatosított biztonsági intézkedésekhez" - mondta Németh Lajos, az ORFK sajtó- és civil kapcsolatok osztályvezetője az MTI-nek. Hozzátette: útlezárásra és autók elszállítására nem kell számítani, ám forgalomkorlátozásokra igen.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!