Tekla
8 °C
20 °C

Hat palesztint lelőttek az izraeliek Túl-Karmban

MTI
2004.07.25. 21:09
Hat palesztint, köztük fegyveres csoportok két helyi vezetőjét lőtték le izraeli katonák a ciszjordániai Túl-Karmban vasárnap, sötétedés után. Egybehangzó izraeli és palesztin közlések szerint az izraeliek körülvettek egy házat az Izrael és Ciszjordánia közti választóvonalon és tüzet nyitottak a benne tartózkodókra. A tűzpárbajban a katonák hat palesztint agyonlőttek. Az izraeli határrendőrség említést tett két sebesült palesztinról is.

Palesztin kórházi források szerint a halottak között van Háni Aviba, az Al-Aksza Mártírjainak Brigádjai helyi vezetője, valamint a szélsőségesek egy másik - meg nem nevezett - helyi vezére is. Ez a fegyveres csoport Jasszer Arafat palesztin vezető Fatah nevű mozgalmához kötődik. Ez volt a legvéresebb összetűzés Ciszjordániában az elmúlt egy hónapban. Izraeli katonák június végén Nábluszban végeztek hét palesztin szélsőségessel.

Az izraeli hadsereg rendszeresen hajt végre olyan rajtaütéseket a Jordán folyó nyugati partvidékén, amelyek célja terrorista tevékenységgel gyanúsított személyek őrizetbe vétele.