Natália
1 °C
7 °C

Hat palesztint lelőttek az izraeliek Túl-Karmban

MTI
2004.07.25. 21:09
Hat palesztint, köztük fegyveres csoportok két helyi vezetőjét lőtték le izraeli katonák a ciszjordániai Túl-Karmban vasárnap, sötétedés után. Egybehangzó izraeli és palesztin közlések szerint az izraeliek körülvettek egy házat az Izrael és Ciszjordánia közti választóvonalon és tüzet nyitottak a benne tartózkodókra. A tűzpárbajban a katonák hat palesztint agyonlőttek. Az izraeli határrendőrség említést tett két sebesült palesztinról is.

Palesztin kórházi források szerint a halottak között van Háni Aviba, az Al-Aksza Mártírjainak Brigádjai helyi vezetője, valamint a szélsőségesek egy másik - meg nem nevezett - helyi vezére is. Ez a fegyveres csoport Jasszer Arafat palesztin vezető Fatah nevű mozgalmához kötődik. Ez volt a legvéresebb összetűzés Ciszjordániában az elmúlt egy hónapban. Izraeli katonák június végén Nábluszban végeztek hét palesztin szélsőségessel.

Az izraeli hadsereg rendszeresen hajt végre olyan rajtaütéseket a Jordán folyó nyugati partvidékén, amelyek célja terrorista tevékenységgel gyanúsított személyek őrizetbe vétele.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?