Judit
2 °C
7 °C

Izrael harcot hirdet a Hamász vezetői ellen

MTI
2004.09.01. 14:21
Izrael felgyorsítja a vitatott biztonsági fal építését Ciszjordániában és felújítja a Hamász szélsőséges palesztin szervezet vezetőinek meggyilkolását célzó műveleteit, válaszul arra, hogy tizenhat ember életét vesztette a kedden elkövetett - fél éve az első - palesztin öngyilkos merényletben Beér-Seva izraeli városban.

Ranaan Giszin izraeli miniszterelnökségi szóvivő szerdán újságíróknak elmondta, hogy az érintett térségben felgyorsítják a biztonsági fal építését. A szóvivő a ciszjordániai Hebron térségére utalt, a merénylők ugyanis e településről indultak a buszrobbantások helyszínéül kiszemelt dél-izraeli városba. Szerdán fokozott riadókészültségbe helyezték az izraeli rendőrséget az ország egész területén.

Az izraeli hadsereg még szerda hajnalban Hebronban lerombolta a beér-sevai merénylet egyik tettesének házát. Az izraeli katonák aláaknázták azt a kétszintes épületet, ahol a 22 éves Ahmad Kavaszmeh élt, és felkészültek arra, hogy lerombolják a másik merénylő, Nasszim Dzsbari házát is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?