Árpád
-2 °C
3 °C

Túszügyben tehetetlenséggel vádolják Rómát

MTI
2004.09.04. 14:41
Az Irakban augusztusban elrabolt és kivégzett olasz tudósító, Enzo Baldoni hozzátartozói tehetetlenséggel vádolják Rómát, amiért az olasz kormány - szerintük - nem tett meg mindent a túsz kiszabadítása érdekében, mint ahogy most Franciaország teszi újságírói védelmében.

Sandro Baldoni - az augusztus közepén Nedzsef körzetében elrabolt, majd valószínűleg augusztus 26-án kivégzett újságíró testvére - a La Stampa szombati számában megjelent nyilatkozatában az olasz kormány szemére hányja, hogy nem mozgósította minden lehetőségét az újságíró életének megmentése érdekében, mint most ezt Párizs teszi. Szavai szerint Franciaország igazi európai állam, míg ezt Olaszországról nem lehet elmondani - Róma kormányzása maximum egy társasházi perpatvarhoz hasonlítható -, még akkor is, ha az iraki háborúban Párizs másfajta álláspontot és szerepet vállalt. A kivégzett olasz túsz testvére szerint hatékonyabban ki lehetet volna használni a tárgyalásos csatornákat, a vöröskeresztes kapcsolatokat, ahogy ezt a franciák próbálják most.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?