Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Kostunica Brüsszelbe utazik és találkozik Solanával

MTI
2004.09.10. 16:41
Egynapos munkalátogatást tesz szombaton Brüsszelben Vojislav Kostunica szerb kormányfő. A Tanjug hírügynökség értesülése szerint a szerb kormányfő tárgyalni fog Javier Solanával, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselőjével, s ez lesz egyetlen brüsszeli megbeszélése. Solana várhatóan részletesen tájékoztatja Kostunicát a minapi maastrichti nem hivatalos külügyminiszteri találkozón elhangzottakról, ahol sok szó esett Szerbia-Montenegróról, illetve Koszovóról is. Nem tudni, hogy a vajdasági magyarellenes kilengésekről is szó lesz-e.

Medgyessy Péter magyar miniszterelnök szerdai brüsszeli látogatásán arra kérte Solanát és Jaap de Hoop Scheffer NATO-főtitkárt, hogy figyeljenek oda a magyarellenes kilengésekre, s tegyenek meg minden tőlük telhetőt a helyzet rendezése végett. Az Európai Parlament a jövő héten Magyarország kezdeményezésére valószínűleg határozatban fogja elítélni a vajdasági magyarok elleni jogsértéseket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?