Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Tízezres felvonulás Rómában

MTI
2004.09.10. 21:50
Több tíz ezer ember vonult fel pénteken este Rómában az iraki fővárosban elrabolt olasz túszokkal vállalt szolidaritásuk jegyében. A gyertyás felvonulók, akiknek számát a felvonulás szervezői nyolcvanezerre becsülték, a Bagdadban elrabolt két olasz segélymunkás, Simona Pari és Simona Torretta szabadon bocsátását követelték.

Olaszország-szerte fáklyás-gyertyás megmozdulások voltak a két olasz fiatal szabadulása érdekében, tükrözve az olasz közvélemény mélységes felháborodását a bagdadi iskolás gyermekek megsegítésén fáradozó segélymunkások elrablása miatt. A túszok megmentésének lehetőségeiről folytatott pénteken eszmecserét Rómában Silvio Berlusconi olasz kormányfő és Gázi Adzsil al-Jáver iraki elnök. Franco Frattini olasz külügyminiszter közölte, hogy minden lehetséges csatornát kihasználnak az arab országokban az olasz állampolgárok életének megmentéséért.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?