Árpád
-2 °C
3 °C

Izrael félhivatalosan beismerte a Hamász-vezető megölését

MTI
2004.09.26. 19:45
Izraeli védelmi források félhivatalosan elismerték, hogy Izrael hajtotta végre azt a vasárnapi pokolgépes merényletet Damaszkuszban, amelyben életét vesztette a Hamász szélsőséges palesztin szervezet egyik vezetője. A Hamász bejelentette: megfelelő időben és helyen válaszolni fog a támadásra. Az izraeli televízió kettes csatornája számára nyilatkozó védelmi források hangsúlyozták: az Ezzeddin asz-Sejk Hálil életét kioltó támadásra vonatkozó beismerés nem hivatalos, csak félhivatalos. "Izrael hallgat és ezzel elismeri felelősségét" - hangzott el a televízió vasárnap esti adásában.

Közben a Hamász Bejrútban kiadott közleményében jelentette be: egyelőre nem született döntés arról, hogy a radikális palesztin szervezet külföldön lévő izraeli célpontok elleni támadással bosszulná meg a damaszkuszi támadásban meghalt vezetőjét. A délutáni órákban az Ezzeddin al-Kasszám Brigádok, a Hamász fegyveres szárnya hozott nyilvánosságra olyan értelmű nyilatkozatot, amelyben leszögezte: Izraelnek, amely Palesztina területén kívül indított támadást, vállalnia kell a felelősséget. A szélsőséges szervezet hangsúlyozta, Izraellel szemben az általa alkalmazott módszerrel fognak fellépni, de a közlemény további részleteket nem közölt.

A Bejrútban nyilvánosságra hozott közlemény ugyanakkor hangsúlyozta: a Hamász még nem határozott a külföldi izraeli érdekeltségek ellen végrehajtandó támadásokról. A szervezet fenntartja azt a jogát, hogy a Damaszkuszban végre hajtott támadásra megfelelő időben és helyen válaszoljon. A Hamász nem változtat eddigi politikáján és szembeszáll a palesztin nép ellen folytatott cionista agresszióval - hangsúlyozta a közlemény.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?