Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az iraki ellenállás szabadon engedné a két francia túszt

MTI
2004.09.30. 11:51
Az iraki ellenállás kész szabadon engedni a fogságában lévő két francia újságírót, egyetlen feltételük, hogy biztosítsák kijutásukat Fallúdzsa körzetéből Bagdad felé - közölte csütörtökön a túszok ügyében közvetítő francia csoport két tagja Damaszkuszban.

A bejelentés szerint sikerült kieszközölni a 15 napja iraki ellenállók kezében lévő túszok szabadon bocsátását, de távozásukat akadályozzák a Fallúdzsa térségében zajló amerikai bombázások. A csoport jelenleg azon fáradozik, hogy egyik tagját a térségbe bejuttatva, megkeresse a két újságírót, és megszervezze kijutásukat Bagdad felé, mielőtt Franciaországba távoznának - mondta az egyik közvetítő a szíriai fővárosban.

Társa szerint az amerikaiak nem ellenzik, hogy "gesztust tegyenek", megkönnyítendő az augusztus 20. óta iraki fogságban lévő két újságíró, a 37 esztendős Christian Chesnot és a 41 éves Georges Malbrunot szabadulását.