Sára, Márió
2 °C
6 °C

Figyelmetlenség okozhatta a boszniai balesetet

MTI
2004.10.01. 16:40
Vélhetően a magyar katona pillanatnyi figyelmetlensége okozta az elsődleges megállapítások szerint azt a közúti balesetet, amelyben életét vesztette a hét közepén Boszniában, közölte Kiss Dezső, a Honvédelmi Minisztérium sajtótisztje pénteken az MTI érdeklődésére. A magyar katona szerdán délután teherautóval szenvedett halálos balesetet Bihácstól mintegy 15 kilométerre, amikor az általa vezetett 5 tonnás jármű az útról kisodródott egy kanyarban egy lankás területre. A teherautóban utazó másik magyar katonának a keze törött el és kifordult a válla.

Kiss Dezső ismertetése szerint a Magyar Honvédség vezérkari főnöke még szerdán este útnak indított egy vizsgálóbizottságot a helyszínre. A testület csütörtökön a baleset helyszínén tájékozódott a történtekről, illetve meghallgatta az esettel kapcsolatos jelentéseket. Haza fogják szállítani a sérült teherautót, amelyet közlekedési szakértő is megvizsgál majd.

Elmondta, hogy az elhunyt, illetve a sérült katona családja nem járult hozzá a balesetet szenvedettek nevének, alakulatának és rendfokozatának nyilvánosságra hozatalához. A holttestet egyébként péntekre virradó éjszaka, helikopterrel szállították haza Magyarországra.