Új rakéta kifejlesztésébe kezdett a Hamász

MTI
2004.10.06. 13:14
Az eddiginél nagyobb hatótávolságú, Izrael elleni csapásmérésre alkalmas rakéta kifejlesztésébe kezdett a Hamász, jelentette be szerdán a radikális palesztin szervezet egyik tagja.

Technikai részleteket egyelőre nem közöltek, de a résztvevők egyike "meglepetést" ígért az izraeli hadseregnek. A sajtóértekezleten elhangzott továbbá, hogy a radikális szervezet fokozni akarja az izraeli célpontok elleni rakétatámadásokat.

"Az izraeli kormányfő, Ariel Saron által meghirdetett büntetés napjaiból a bánat napjai lesznek" - tette hozzá a sajtóértekezlet egyik szónoka, az Izrael által múlt héten indított, nagyszabású gázai övezeti és ciszjordániai hadműveletre utalva.

A palesztinok által izraeli területre kilőtt Kasszám típusú rakéták eddig kevés áldozatot követeltek és minimális károkat okoztak. Múlt szerdán azonban egy Szderót városára kilőtt rakéta megölt egy izraeli fiút és egy csecsemőt, további tíz személyt pedig megsebesített. A rakétatámadásra válaszul indított izraeli hadműveletben az eltelt egy hét alatt több mint 75 palesztin vesztette életét.