Elfogatóparancsot adtak ki a volt thaiföldi kormányfő ellen

2009.04.14. 17:25

Elfogatóparancsot adott ki egy bangkoki bíróság kedden a száműzetésben élő Thakszin Sinavatra volt thaiföldi kormányfő és tucatnyi támogatója ellen - jelentette be a rendőrség.

A közrend megzavarásával, erőszakkal való fenyegetéssel és engedély nélküli tüntetések szervezésével gyanúsítják őket a bangkoki hatóságok. Ha ezekben a bűncselekményekben bűnösnek mondják ki a gyanúsítottakat, öt évig terjedő börtönbüntetéssel sújthatók.

A kormányellenes tüntetések vezetői közül négyen önként jelentkeztek kedden a hatóságoknál - jelentette be Pacsaravat Vongszuvan országos rendőrfőkapitány. A rendőri vezető korábban bejelentette, hogy eljárást indítanak a tüntetések vezetői ellen a vasárnap Bangkokban kihirdetett rendkívüli állapot megsértése címén.

Mindez néhány órával azután történt, hogy az ellenzéki vezetők a kormányellenes tüntetések befejezésére szólították fel híveiket, akik ezt követően elvonultak a kormányépületek környékéről. Abhiszit Veddzsadzsiva miniszterelnök megerősítette: nem tárgyal a tüntetők által támogatott elődjével, Thakszin Sinavatrával.