Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nőtt a bagdadi merénylet áldozatainak száma

2009.04.30. 13:53

Ötvenegyre emelkedett a Bagdad legnagyobb síita negyedében, Szadrvárosban szerdán elkövetett kettős merénylet áldozatainak a száma - közölte csütörtökön az iraki rendőrség.

A szadrvárosi piacok közelében néhány perces időkülönbséggel két, robbanóanyaggal tömött autó repült a levegőbe szerdán. A biztonsági erők egy parkoló taxisnál is találtak robbanóanyagot, de sikerült hatástalanítaniuk a pokolgépet.

Közvetlenül a merénylet után a belügyminisztérium 41 halottról és 70 sebesültről számolt be, de csütörtökön a rendőrség már 51 halottról és 76 sebesültről tájékoztatott.

Az iraki parlament legnagyobb síita pártja, az Iraki Iszlám Párt csütörtökön erélyesen elítélte a merényleteket. A párt szerint a robbantássorozat az Irak ellenségei által szőtt nagy összeesküvés része.