Meggyilkolták a dagesztáni belügyminisztert

2009.06.05. 13:56

Orvlövész végzett pénteken az Oroszországhoz tartozó Dagesztán belügyminiszterével, közölték a Csecsenfölddel határos köztársaság igazságügyi szervei. A mahacskalai merényletet akkor hajtották végre, amikor a tárcavezető, Adilgerej Magomendtagirov egy sugárúton lévő bankett-terem mellett tartózkodott több belügyi illetékessel együtt. A társaság az adóbűnügyekben nyomozó minisztériumi részleg vezetője lányának esküvőjére volt hivatalos.

Egy közeli kilencszintes épületből egy ismeretlen fegyveres nyitott tűzet rájuk. A golyózáporban öten megsebesültek, és a miniszter a kórházba szállítás után halt bele sebeibe. A többieket - közöttük a mennyasszony apját - megoperálták, de állapotuk továbbra is súlyos.

Az Oroszországhoz tartozó Dagesztánban, akárcsak a Kaukázustól északra lévő egész térségben hosszú évek óta folyamatos harc dúl a viszonylag kis létszámú muzulmán szélsőségesek és az orosz erők között, rendszeresek a támadások a rendőrök és katonák ellen, valamint a fegyveres erők különleges műveletei a muzulmán harcosok ellen.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport