Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Biztonsági incidens Heathrow-n részeg utasok miatt

2010.01.09. 16:03

Terrorellenes rendőri egységek vettek őrizetbe péntek éjjel a londoni Heathrow repülőtéren három - állítólag részeg - utast, akik pokolgépes fenyegetésre utaló kijelentéseket tettek egy induló repülőgép fedélzetén. Az incidens az Emirates légitársaság Dubajba induló repülőgépén történt. A Boeing 777-es már a kifutópálya felé tartott, amikor a három személy fenyegető kijelentéseket tett a személyzetnek, amely riasztotta a rendőrséget. A Scotland Yard szombati közleménye szerint az utasokat - három középkorú brit férfit - "pokolgépes fenyegetés gyanújával" vették őrizetbe.

A repülőgépet megállították, majd a légikikötő egy félreeső részére irányították. Itt a Scotland Yard terrorelhárító osztagának tagjai felszálltak gépre, és a három személyt megbilincselve elvezették. A gépről minden utast leszállítottak, és a járat indulását szombat estére halasztották, de a repülőteret nem zárták le. A repülőgépet robbanószerek érzékelésére kiképzett kutyákkal is átvizsgálták, de veszélyes anyagot nem találtak.