Felmentették Mladics tíz segítőjét

2010.12.10. 14:54

Egy szerb bíróság felmentett pénteken tíz embert, akik a vád szerint segítették Európa leginkább keresett szökevényét, Ratko Mladicsot, hogy kibújjon a felelősségre vonás alól. A bíróság közölte: nincs elegendő bizonyíték arra, hogy a csoport segítette a volt boszniai szerb katonai parancsnokot a bujkálásban.

Mladicsot a jugoszláviai háborúkban elkövetett bűncselekményeket vizsgáló hágai Nemzetközi Törvényszék keresteti népirtás vádjával 8 ezer muzulmán 1995-ös srebrenicai lemészárlásáért, valamint az 1992-1995-ös boszniai háború idején elkövetett más atrocitásokért.

A pénteki bírósági döntés csapást jelent Szerbia abbéli erőfeszítéseire, hogy megmutassa: mindent megtesz Mladics elfogásáért, akit pedig el kell fognia, ha előbbre akar jutni az európai uniós tagság ügyében. Serge Brammertz, a hágai törvényszék főügyésze sürgette Szerbiát, hogy sújtson le a Mladicsot segítő hálózatra.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Betét