Botond, Mózes
EUR 390,10 Ft
USD 373,84 Ft
12 °C
29 °C

Timosenko: A bíróság megrendelt döntést hoz

2010.12.31. 14:15 Módosítva: 2010.12.31. 14:15
Julija Timosenko volt ukrán kormányfő, az ellenzéki Batykivscsina (Haza) párt elnöke pénteken Kijevben kijelentette, hogy nem bízik ügyének igazságos bírósági kivizsgálásában.

"Nem lehet arra számítani, hogy a bíróság nem megrendelt döntést fog hozni" - mondta Julija Timosenko pénteken újságíróknak.

Csütörtökön Timosenko több mint tizenegy órát töltött az ügyészség épületében, ismertették vele a végleges vádiratot. A fő vádpont ellene hatalommal, illetve szolgálati jogkörökkel való visszaélés, amely súlyos következményekkel járt.

Azzal vádolják, hogy a kiotói jegyzőkönyv alapján Ukrajnának járó pénzekből fizette a nyugdíjakat, és ezzel kárt okozott az államnak. A volt ukrán kormányfő szerint az ellene folyó eljárás valódi célja az, hogy megakadályozzák indulását a jövőbeni választásokon.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek