Antikapitalista tüntetők újabb épületet foglaltak

2012.01.21. 18:47

A  tiltakozók újabb kilencemeletes épületet foglaltak el a londoni pénzügyi központ, a City szomszédságában, közölték szombaton antikapitalista aktivisták. A  Occupy London nevű mozgalom ötven aktivistája hajnali 3 óra tájban szállta meg a pénzügyi alkalmazottak által üresen hagyott épületet. Az aktivisták a londoni pénzügyi központ elöljárósága, a City of London Corporation bankszámláinak közzétételét követelik.

"Ha a City közzéteszi a számláit, azonnal elhagyjuk az épületet" - mondta Bryn Phillips, az egyik tüntető. Az elöljáróság nem kommentálta a történteteket.

A londoni felsőbíróság szerdai határozatával engedélyezte a londoni City önkormányzatának a tőzsde közvetlen közelében hónapok táborozó antikapitalista tüntetők eltávolítását, de az önkormányzat közölte: azt reméli, hogy a tüntetők önként távoznak, mielőtt megkezdenék az eltávolításukat.

A londoni tiltakozók a világ sok más országában lezajlott akciókhoz hasonlóan tavaly október közepén   megpróbálták visszafoglalni a várost. Célpontjuk a Szent Pál székesegyház közvetlen közelében működő Londoni Értéktőzsde (LSE) lett volna, ám ide a rendőrség nem engedte be őket.