27 halott a szíriai merényletekben

MTI/Index
2012.03.17. 09:13 Módosítva: 2012.03.17. 09:13

Legalább 27-en meghaltak, és 97-en megsérültek abban a két robbantásban, amely biztonsági szervek épületei mellett történt szombaton Damaszkuszban - jelentette az állami televízió. Az áldozatok között civilek és rendőrök is vannak.

Az állami televízió szerint terrorista merényletek történtek, az elkövetők gépkocsikba rejtett pokolgépeket hoztak működésbe. Az egyik robbantás a légierő felderítő központja, a másik pedig a bűnügyi rendőrség főhadiszállása közelében történt.

Az utóbbi három hónapban számos robbantás történt Szíria nagyobb városaiban, esetenként 20-30 halálos áldozattal. A kormány az al-Kaida terrorszervezetet tette felelőssé e merényletekért, az ellenzék szerint viszont azok hátterében maga az Aszad-rezsim áll.

Ajman az-Zavahiri, az al-Kaida vezére februárban videóüzenetben fordult a szíriai ellenzékhez, a kormány ellen vívott harc folytatására buzdítva annak aktivistáit.

A szombati robbantások két nappal azután történte, hogy egy éve kitört a rezsim elleni felkelés. Az ENSZ becslése szerint 2011. március 15. óta legalább nyolcezer ember halt meg Szíriában.

 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport