Jolán
2 °C
4 °C

Pszichológusa tudta, hogy veszélyes

2013.04.05. 13:40

Egy hónappal azelőtt, hogy 2012. július 20-án, James E. Holmes állig felfegyverkezve berontott egy Colorado állambeli, aurórai moziba és ott tüzet nyitott a közönségre, Dr. Lynne Fenton a Colorado Egyetem pszichológusa feljelentést tett a rendőrségen, mert a tizenkét embert meggyilkoló, hetvenet pedig megsebesítő Holmes levelekben zaklatta és fenyegette.

A nemrég nyilvánosságra hozott dokumentumok szerint a legújabb Batman film egy hajnali premierjén magát Jokernek maszkírozva lövöldöző 24 éves Holmes többször beszélt gyilkos gondolatairól a pszichológusnak, írja a New York Times.

Holmes a Colorado Egyetem neurológus szakán tanult egészen júniusig, amikor önszántából kilépett az ösztöndíj-programból. Ekkoriban kezdte látogatni az egyetem pszichológusát, akit később SMS-ben és e-mailekkel is zaklatott. Hiába tett feljelentést Dr. Lynne Fenton, a rendőrség nem foglalkozott a férfi ügyével.

Az új dokumentumokból az is kiderült, hogy Holmes lakásán a házkutatás alatt lőszerek és robbanószerek mellett egy Batman-maszkot, több mint 40 üveg sört, két üveg rumot és whiskeyt, valamint nyugtatókat és antidepresszáns gyógyszereket találtak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?