Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Terroristagyanús férfi keveredett tűzharcba rijádi rendőrökkel

MTI
2005.05.13. 00:25

Tűzharcba keveredtek egy feltételezett terroristával csütörtök este a Rijádtól északnyugatra lévő el-Kászimban a szaúd-arábiai biztonsági erők, de a körözött személynek sikerült elmenekülnie, jelentették helyi biztonsági források.

A járőröző biztonsági emberek le akarták tartóztatni a körözés alatt álló férfit, aki azonban tüzet nyitott az őt üldözőkre, majd egy gépkocsival elmenekült a helyszínről.

A sivatagi királyság fővárosától, Rijádtól 355 kilométernyire fekvő el-Kászim a muzulmán szélsőségesek egyik fellegvára április elején véres összecsapások helyszíne volt: a rendőrök az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat 15 feltételezett tagjával végeztek.

Ez a három napig tartott összetűzés-sorozat volt eddig a leghosszabb azóta, hogy a szaúdi hatóságok 2003 májusában hajtóvadászatot indítottak a szélsőségesek ellen, akik merényletek sorozatának a végrehajtásáért felelősek. Az áprilisi rajtaütésekben az al-Kaida szaúd-arábiai szárnyának több feltételezett vezetőjével is végeztek a rendfenntartó erők.