Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Halállal fenyegették meg a belgrádi Danas főszerkesztőjét

MTI
2005.06.13. 11:22
A fenyegetés oka
A legmértékadóbb belgrádi lapnak számító Danas a múlt pénteken megbízható forrásokra hivatkozva azt állította, hogy a hatóságok "egy nagyobb városban Szerbia belsejében" rátaláltak a majd tíz éve bujkáló Mladicsra. Noha a kormányilletékesek ezt határozottan cáfolták, szenzációhajhászásnak minősítve a hírt, Spasovic kitartott amellett, hogy biztos forrásból származik az értesülés, az információkat átadták az illetékes szerveknek, és amennyiben úgy látják, hogy már nem okozhatnak vele nagyobb bajt, nyilvánosságra hozzák a részleteket.
Halállal fenyegették meg a Danas című belgrádi napilap főszerkesztőjét, amiért újságja a népirtással vádolt volt boszniai szerb hadseregparancsnok, Ratko Mladics állítólagos hollétéről írt. Szombaton egy ismeretlen férfi felhívta a lapot, és az egyik biztonsági őrrel üzente meg Grujica Spasovic főszerkesztőnek, hogy halál vár rá.

"Add át neki üzenetemet. A boszniai Szerb Köztársaságból telefonálok, Ratko Mladics tábornok személyes testőrségének vagyok a tagja. Mától ő (a főszerkesztő) halott. Megöljük, levágjuk a fejét, a lábát és a kezét azért, mert a minap cikk jelent meg Ratko Mladics tábornokról" - mondta az ismeretlen fenyegető. A lap szerint a szerkesztőséghez és Spasovichoz eddig is érkeztek különféle fenyegetések, de ez volt az eddigi "legbrutálisabb".